06 47 09 44 58 info@ledewi.nl

Samen met de business tot de gewenste resultaten komen.

Als controller word ik blij van cijfers maar denk ik ook graag met u mee. Samen vertalen we plannen naar meetbare doelen. Met mijn overzichtelijke rapportages, heldere analyses en praktische adviezen kunnen tijdig de juiste beslissingen worden genomen. U kunt mij inzetten voor diverse financiële vraagstukken. Enkele van mijn specialiteiten zijn:

Planning & Control

Het ontwikkelen of verbeteren van de planning & control cyclus begint met het opstellen van de begroting. Dit is het startpunt voor een nieuw jaar. Eventueel wordt de begroting vertaald naar budgetten voor verschillende afdelingen. Maandelijks wordt de voortgang overzichtelijk weergegeven in een krachtige managementrapportage. Geen lappen tekst, maar een korte, duidelijke rapportage waarin snel zichtbaar wordt hoe het gaat. Natuurlijk mag een kritische noot over waar het beter kan niet ontbreken. En rapportages waar niets meer mee wordt gedaan? Daar stoppen we direct mee.

Z

Dashboard

Natuurlijk gaat het niet alleen om financiën. In bedrijfsvoering gaat het vooral om de beleving die uw klanten hebben bij uw product of dienst. Hoe innovatief uw onderneming is en hoe uw bedrijf presteert ten opzichte van concurrenten. Ik kan een dashboard maken met KPI’s waarin de doelen van de verschillende aspecten meetbaar worden gemaakt en waarin u in één oogopslag ziet of het wel of niet de goede kant op gaat.

Businesscases

Wilt u een product of dienst toevoegen aan uw aanbod? Of wilt u uw bestaande aanbod uitbreiden en is daarvoor een investering nodig? Dan is het verstandig om alle variabelen bij elkaar te brengen in een businesscase. Is er markt voor? Welke investeringen moeten worden gedaan? Welke aanpassing vraagt het van de organisatie? En over welke terugverdientijd praten we? Ik kan een businesscase met diverse scenario’s voor u opstellen of een bestaande businesscase beoordelen.