06 47 09 44 58 info@ledewi.nl

Ludens Kinderopvang

In 2021 heeft Leontine voor een half jaar een interim opdracht op mijn afdeling uitgevoerd waarin ze zich met name gefocust heeft op het maandrapportage proces. Hierin heeft ze verschillende verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast heeft Leontine verschillende verbeteringen rondom het begrotingsproces doorgevoerd. Leontine weet snel haar weg te vinden binnen de organisatie, pakt regie op haar opdrachten en weet hierin de juiste balans van afstemming en pro-activiteit te vinden. Hierdoor sloten de eindproducten steeds goed aan op de verwachtingen. Door haar verbinding met de andere teamleden heeft Leontine de vernieuwingen die ze heeft doorgevoerd ook goed weten te beleggen voor het einde van haar opdracht. Ik heb Leontine als een hele prettige en kundige controller ervaren en ik beveel haar dan ook zeker aan!

Wouter de Leeuw

Manager Finance & Control bij Ludens kinderopvang Utrecht

Kinderopvang de Notedop

Leontine is in 2013 voor de Notedop gaan werken. Een periode waarin de kinderopvang in zwaar weer zat. Ze is aan de slag gegaan met forecasting waardoor we sneller inzicht hadden in omzet en resultaat en onze bedrijfsomvang hierop tijdig konden aanpassen. Met een gerust hart leg ik de verantwoordelijkheid voor de financiën van mijn bedrijf in handen van Leontine. Ze weet complexe materie om te vormen tot heldere overzichten voor zowel directie, management als medewerkers. Leontine signaleert, informeert en komt met praktische oplossingsrichtingen. Niet alleen op gebied van financiën. Ook bijvoorbeeld het verbeteren van bedrijfsprocessen en software implementaties pakt ze vakkundig aan. Leontine is een sparringpartner in de bedrijfsvoering met veel verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit.

Charlotte Nodelijk

Directeur Kinderopvang de Notedop

De Juridische Coach

Als juridisch adviseur werk ik al sinds 2013 regelmatig samen met Leontine. Ik heb meestal heel gericht bepaalde cijfers en feiten over de bedrijfsvoering nodig, om ráák te kunnen argumenteren. Dat kost bij andere organisaties vaak véél moeite, en dan vinden ze mij een lastige zeurpiet. Maar met Leontine kan ik altijd snel schakelen! Als ik uitleg welk juridisch punt ik moet maken, denkt zij mee. Ze combineert snel de juiste gegevens en correspondentie. Binnen een paar uur heb je het in de mail. Minstens zo fijn? Vaak schakelen organisaties hun jurist pas in als de bom al is gebarsten… Dan kost het véél tijd en geld om de zaak te repareren. Leontine heeft een kritische antenne. Of het nu gaat om contractzaken, personeelsprobleem, arbo-regels of privacywet: als ze denkt “mmm, klopt dat nou wel?”, dan belt ze even. Nou, meestal klopt het inderdaad niet! Maar dat valt dan nog prima bij te sturen, met alleen wat korte juridische uitleg en een paar zinnen tekst. Zo heeft ze meermalen allerlei ellende voorkomen. Ideaal om met haar samen te werken!

Gerda de Jong

De Juridische Coach

Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Leontine is een kundige, ervaren en zeer nauwkeurige collega. In korte tijd heeft zij de financiële- en control processen en de financiële administratie binnen VHG verbeterd. Daarbij ook een digitaliseringsslag doorgevoerd in onder andere de factuurafhandeling en ons urenregistratiesysteem.
Naast kundig is Leontine ook goed in het meekrijgen van collega’s in de veranderingen en is zij ook een erg prettige en leuke collega om mee te werken.

Marc van Rosmalen

Algemeen directeur Koninklijke VHG

KPN / Innovam

Ik heb het genoegen gehad om bij twee verschillende organisaties met Leontine samen te werken. Eerst bij KPN  en enkele jaren later, op mijn verzoek, bij Innovam. 

Waarom het een genoegen was? Leontine is snel van begrip. Ze had al op jonge leeftijd een hele natuurlijke  en vanzelfsprekende manier van leiding geven en functioneerde zowel in teamverband als zelfstandig altijd boven verwachting. Daardoor kon ik vol vertrouwen steeds grotere en meer complexere taken aan haar over laten. Of het nu ging om het (re-) organiseren van informatiestromen, planning en budgettering, veranderingstrajecten of automatisering, Leontine leverde.

En bij dat alles is ze ook nog een prettige persoonlijkheid die er gelukkig ook niet bang voor is om , als ze denkt dat dat het resultaat ten goede komt, een afwijkende mening te laten horen. 

Werner den Heijer

Voormalig CFO KPN Entercom B.V. | Voormalig Financieel Directeur Innovam

Green Health Center

We werken al een aantal jaren met Leontine en we zijn erg blij met haar vakkundige en betrokken manier van werken. Ze is een betrouwbare partner, die naast de boekhouding, waar nodig ook meedenkt. Bijvoorbeeld tijdens de lockdown in verband met Covid, waren de door haar opgestelde omzetscenario’s een goed hulpmiddel voor het aanvragen van steun, zoals de NOW. Ook de cashflowprognose was destijds een waardevol overzicht.

Kim de Vor & Christa Belt

Eigenaren Green Health Center